Halsbränna (magsaftsreflux) eller sura uppstötningar påverkar många människor.

Halsbränna eller sura uppstötningar drabbar ungefär var femte personer och gastrointestinala besvär som kommer med denna sjukdom.

Trots att sura uppstötningar och halsbränna är relativt vanligt, är det många människor som inte förstår verkligen vad det är, eller var det kommer ifrån.

Faktum är att många människor som lider av halsbränna och sura uppstötningar inte vet vad de ska göra för att lindra sina symtom. Så, vad är Halsbränna, och kan du göra för att komma till rätta med dina besvär?

 

Vad är Halsbränna?

Halsbränna (magsaftreflux) är en relativt vanlig åkomma och orsakas av att magsaft kommer upp till matstrupen från magsäcken, var av namnet magsaftsreflux.

Tillståndet är nästan alltid helt ofarligt men kan upplevas obehagligt och besvärande. De flesta som lider av dessa besvär upplever dessa oftast som lindriga och de brukar gå över av sig själv.

Det finns en del receptfria läkemedel för korttidsbehandling och tillfälliga symtom som hämmar magsyran och lindrar besvären. Men upplever man att symtomen inte går ska man alltid söka vård då längre perioder av magsyrehämmande preparat kan leda till att man rubbar den naturliga bakteriebalansen i tarmfloran. Probiotika kan hjälpa till att återställa balansen i tarmfloran och kan hjälpa till att förhindra sura uppstötningar.

 

Symtom på Halsbränna

  • Halsbränna.
  • Sura uppstötningar.
  • Smärta i övre delen av magen.

 

Se över din kost.

Viss typ av mat och dryck kan orsaka mer besvär än andra. Kan du se ett mönster att du upplever halsbränna av en viss typ av mat eller dryck? Försök du undvika dessa och välj ett annat alternativ. Några exempel på mat och dryck som kan orsaka besvär:

  • Kaffe
  • Juice och andra sura livsmedel
  • Alkohol
  • Väldigt fet och kryddstark mat


Symbio Me erbjuder tarmfloraanalys till ett mycket attraktivt pris. JUST NU MED 20% rabatt!!

Vårt hemmatest för tarmhälsa erbjuder en enkel och träffsäker testmetod för att analysera din tarmflor. Du utför testet, vi analysera din tarmflora via vårt laboratorium, och då får svaret digitalt inom 3-5 veckor. Svarstiden på 3-5 veckor beror främst på att testet odlas i laboratorium miljö för att sedan kunna analyseras. När detta väl är klart skickas svaren direkt till dig digitalt.

Beställ en tarmfloraanalys!